Klanten beoordelen ons gemiddeld met 5/5

5/5
Renoveren & verbouwen

Renoveren & verbouwen

Renoveren en verbouwen,  dé manier om de uitstraling van jouw woning of bedrijfspand een flinke ‘boost’ te geven. Meer ruimte creëren, een andere indeling, verduurzamen of alles moderniseren? Highwoods denkt graag met je mee. Wij zijn jouw aannemer voor kleine en grootschalige verbouw- en renovatieprojecten.

Wij helpen met

Meer
Succesvolle projecten
0 +
Jaar ervaring
0 +
Inzet
0 %

Wij staan voor je klaar!

Ben jij van plan om te gaan renoveren en verbouwen? Het inwinnen van bouwkundig advies is dan een goed idee. Je wilt tenslotte niet voor verrassingen komen te staan. De specialisten van Highwoods staan voor je klaar. Of het nu gaat om een complexe woningtransformatie of een keukenrenovatie, wij denken graag met je mee.  Highwoods is jouw aannemer in nieuwbouw, verbouw en renovatie.

Van A tot Z

Wat levert een renovatie en verbouwing op?

Wegen de voordelen op tegen de nadelen? Wij horen graag jouw mening. Veel mensen zien op tegen een renovatie of verbouwing. Het kost ten slotte tijd, geld en kan stress opleveren.

Daarentegen zijn de voordelen noemenswaardig! Te beginnen met het woon- en werkplezier. Een renovatie of verbouwing kan een groot verschil maken in de ‘look and feel’ van de ruimte. Een ruimte die aansluit bij jouw wensen en waar jij je fijn in voelt. Ook de veiligheid is een belangrijk punt. Ervoor zorgen dat jouw pand bouwkundig in orde is voorkomt grote onderhoudsverplichtingen in de toekomst. En last but not least: de waarde van jouw pand. Een renovatie en verbouwing door een deskundige aannemer voegt gegarandeerd waarde toe. Dus hoe hoog is de investering echt?

Waar renoveren en verbouwen samenkomen

Het zijn twee verschillende disciplines in de bouwwereld. Laat daar geen twijfel over bestaan! Maar wat is dan het verschil en waarin vult het elkaar aan?

Wat is renoveren of een renovatie?

De letterlijke vertaling van renovatie is  ‘vernieuwen’. Deze discipline focust zich op het herstellen van bestaande panden en ruimtes. Het doel is om de huidige situatie aan te passen naar de nieuwe standaard, en die bepaal jij. Voorbeelden zijn: het vernieuwen van een badkamer of keuken, stucwerkzaamheden of een modern plafond plaatsen.

Wat is verbouwen of een verbouwing?

Een verbouwing kenmerkt zich door de bouwkundige verandering aan een woning of bedrijfspand. We noemen dit ook wel een fundamentele verandering. Dit is bijvoorbeeld het plaatsen van een aanbouw. Ook het verwijderen van een draagmuur, het plaatsen van een dakkapel of je badkamer herplaatsen wordt een verbouwing genoemd.

Waar vullen ze elkaar aan?

Ondanks het feit dat het twee verschillende disciplines zijn, kun je ze bijna niet los van elkaar zien. Zo heeft het plaatsen van een dakkapel gevolgen voor het plafond in de betreffende ruimte. En wat denk je van een uitbouw? Hierdoor moet er er wellicht een nieuwe vloer op de gehele verdieping geplaatst worden.

Highwoods helpt jou om inzichtelijk te maken welke gevolgen een verbouwing heeft voor eventuele renovaties en andersom.

Direct jouw advies aanvragen

Waar wil je advies over?

Een medewerker van Highwoods op gele achtergrond

Wat klanten over ons zeggen

Recente projecten

Ontdek het bij Highwoods

Waarbij wij jou kunnen helpen