Klanten beoordelen ons gemiddeld met 5/5
Ga snel naar
Heb jij behoefte aan meer ruimte maar zie je een verhuizing niet meteen zitten? Dan is een aanbouw aan huis vaak een ideale oplossing. Bij een aanbouw aan huis creëren we een extra ruimte die zorgt voor een compleet nieuwe woon-en leefruimte bij of aan het huis. Deze is meestal wel verbonden aan de woning maar het heeft een eigen constructie. Hierdoor is het niet nodig om de bestaande leefruimte volledig aan te passen waardoor de kosten in verhouding lager zijn dan een uitbouw. Denk bijvoorbeeld aan een garage aan huis, een mooie serre of een luxe overkapping.
Patrick van der wijk
Een absolute aanrader!
Vanaf het eerste contact hadden wij een positief gevoel bij de heren van Highwoods. Ze waren scherp, stelden goede vragen, dachten met ons mee en hanteerden een transparante open offerte. Allemaal zaken die voor, tijdens en na de verbouwing enorm hebben geholpen om een mooi eindresultaat te bereiken. We raden Highwoods dan ook aan een ieder aan als je met een gerust hart een verbouwing uit handen wil geven!
Een aanbouw aan huis of uitbouw zorgt voor meer leefruimte, maar er zijn een aantal belangrijke verschillen waar je rekening mee moet houden.
Het belangrijkste verschil is het type verbouwing en hoe ingrijpend dit is. Bij een uitbouw vergroot je de bestaande ruimte als een volwaardig onderdeel van de woning. De volledige gevel wordt doorgebroken om de ruimte te vergroten en er één geheel van te maken. Bij een aanbouw voegen we een nieuwe, vaak aparte ruimte aan het huis toe met een specifiek doel. Bijvoorbeeld een mooie serre, bijkeuken of garage.
Er zijn nog meer verschillen die impact kunnen maken op jouw keuze. Kom snel alles te weten en bekijk ons artikel. Zo maak jij een weloverwogen keuze. : Het verschil tussen een aanbouw en uitbouw.
Er zijn verschillende soorten aanbouw mogelijk. De keuze voor een aanbouw hangt dan ook volledig af voor welk doel je het gaat gebruiken en welke uitstraling je zoekt. Het is verstandig om hier goed over na te denken zodat de uitbouw een goede uitstraling heeft dat past bij de woning. Welke aanbouw heeft jouw voorkeur? Bekijk ze rustig en laat het ons weten!
Duurzaam en warm, met een natuurlijke look.
Een stevige uitbreiding die naadloos aansluit op je woning.
Extra ruimte in een handomdraai, zonder gedoe.
Haal buiten naar binnen met volop licht en ruimte.
In de zomer en winter buiten genieten.
Een aanbouw bij een woning is een slimme en kostenefficiënte manier om de woning een flinke upgrade te geven. We leggen uit waarom.
Met een aanbouw aan huis creëer je meer vierkante meters aan woon- en leefruimte, en daarmee stijgt de waarde van je huis direct. Let wel op de grootte van je tuin. Blijft deze ruim genoeg, dan is de kans groot dat je de investering snel terugverdient!
Of je nu kiest voor een overkapping, stenen aanbouw, houten aanbouw of een mooie serre, je creëert meer ruimte in en rondom huis. Wil je bijvoorbeeld een garage aanbouwen zodat je auto droog en veilig staat? Of liever een aanbouw waar je met het hele gezin lange avonden door kunt brengen. Voor jou kan dit de ideale oplossing zijn!
Door een aanbouw ben je een keer heel flexibel qua inrichting. Wil je bijvoorbeeld een keuken in de aanbouw plaatsen? Dan heb je de gehele woonkamer beschikbaar voor een zithoek. Zo vergroot je het woongenot in een handomdraai.
Het is mogelijk om de aanbouw via de hypotheek te financieren. Bijvoorbeeld via een bouwdepot. Of is je huis meer waard dan je huidige hypotheek? Dan kun je deze overwaarde herinvesteren in het huis waardoor je geen hoge lasten in één keer hoeft te dragen.
Neem vrijblijvend contact op en vraag advies aan. Wij komen graag op locatie kijken en je bent welkom bij ons op kantoor om jouw project te bespreken.
Voordat we beginnen met de aanbouw aan jouw huis is het belangrijk om een aantal zaken goed uit te zoeken. Bijvoorbeeld of je een omgevingsvergunning nodig hebt en of er subsidies zijn waar je in aanmerking voor komt. Zo voorkom je problemen en investeer je slimmer!
Wil je een aanbouw aan huis laten plaatsen? Top idee! Maar bekijk wel eerst of je een omgevingsvergunning nodig hebt, want dat verschilt per gemeente.
Bij veel gemeenten mag je aan de achtergevel tot 3 meter vergunningsvrij bouwen. Ga je voor een aanbouw aan de voorkant? Dan is een vergunning vaak wel vereist.
Twijfel je toch? Je kunt via ons advies vragen. Of ga naar de website van jouw gemeente en zoek op “aanbouw omgevingsvergunning”, zo weet je precies waar je aan toe bent.
Let op: Wil je een opbouw plaatsen en de nokhoogte van je huis aanpassen? Daar heb je altijd een omgevingsvergunning voor nodig. Vraag ons gerust om vrijblijvend advies, dan helpen we je graag verder.
Subsidies
Er zijn subsidies voor jou beschikbaar als je een aanbouw aan huis wilt combineren met het verduurzamen van de huidige woning. Heb je een koophuis? Bekijk dan de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE). Hiermee kun je vergoedingen aanvragen voor duurzame technieken zoals een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op het warmtenet. Ook isolatiemaatregelen tellen mee en kunnen flink wat voordeel opleveren.
Voor deze isolatiemaatregelen krijg je subsidies:
Zoek je advies en hulp voor een aanbouw of het verduurzamen van uw huidige woning? We helpen u graag verder.
Onze professionals zorgen dat de aanbouw aan huis wordt gerealiseerd. We nemen je stap voor stap mee, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Deze aanpak is volledig afgestemd op het bouwen van een aanbouw aan huis.
Het ontwerp
De fundering leggen
De constructie en opbouw
Afwerken en oplevering
Overweeg je zonnepanelen op de aanbouw? Zo kun je het dakoppervlak goed benutten en tegelijkertijd besparen op de energierekening. Er zijn subsidies beschikbaar wat deze investering aantrekkelijker maakt.
Liever een groendak op je aanbouw dan zonnepanelen? Dat kan ook! Met een groendak kies je voor echte planten in plaats van traditionele dakbedekking. Zo verbeter je de isolatie, vang je regenwater op en geef je je huis een unieke, natuurlijke uitstraling.
Locaties