Klanten beoordelen ons gemiddeld met 5/5

5/5

5 tips om energie te besparen

Ga snel naar

De koude maanden staan voor de deur en met de nieuwe energie tarieven proberen we aan alle kanten ons huis betaalbaar warm te houden. Door je woning goed te isoleren kan je maandelijks heel wat energie besparen, Highwoods verzamelde tips waarmee je eenvoudig de isolatie van je huis kunt verbeteren en je huis warm houd! De meeste  duurzame oplossingen kan je zelf toepassen en voor het grotere(denk)-werk staan wij natuurlijk voor je klaar!

De eerste stap:

Check hoe goed jouw huis al is geïsoleerd of waar liggen de kansen. Bij een ouder huis merken we dat isolatie niet altijd een prioriteit is geweest. Hier kan je door kleine aanpassingen veel rendement halen zeker als het gaat om energie te besparen. Bij een jonger huis treffen we vaak al veel voorzieningen aan zoals spouwisolatie en HR++ ramen. Wees gerust ook hier hebben nog steeds tips voor jou!

Tip 1: Sluit je ramen, deuren …en de brievenbus

Zelfs bij de kleinste kieren bij buitenmuren en -ramen kan je de kou naar binnen voelen komen. Het plaatsen van tochtstrippen zorgt voor een goede afdichting en houd de warmte binnen. Het plaatsen van dikke gordijnen voor grote raampartijen zorgen ervoor dat de kamer aangenaam warm blijft, naast dat het erg gezellig staat.
De gang is vaak een van de koudste ruimtes in het huis. Zit jouw brievenbus met een openverbinding in de gang? Plaats dan een brievenbus tochtstrip op deze verbinding.
Hierdoor kan kostbare warme lucht niet meer naar buiten stromen.

Tip 2 : Laat je verwarming de juiste kant op stralen

Door reflecterende folie te plaatsen achter je radiatoren, geven deze hun warmte af aan je huis in plaats van je muren. Wil je nog optimaler gebruik maken van de warmte, plaats dan een ventilator blok onder je verwarming, Hiermee verspreid je de warmte nog efficiënter door het huis. Ook is het niet handig om een bank of gordijn voor je radiator te plaatsen: dit belemmert de warmte om je huis in te gaan.

Tip 3: Zorg voor warme voeten

Warmte stijgt op het kan maar zo zijn dat je dus koude voeten hebt ook al is de temperatuur in huis aangenaam. Koude voeten geven jouw lichaam het gevoel dat de omgeving te koud is. Trek daarom pantoffels of lekkere warme sokken aan. Ook is het slim om te checken of jouw vloer goed geïsoleerd is. Mocht dit niet zo zijn dan is dit een betaalbare manier om snel rendement te behalen. Om je vloer te isoleren kan je kiezen uit verschillende materialen als PIF, PUR, parels… Elk materiaal heeft zo z’n voor- en nadelen. Welk materiaal het beste is voor de isolatie van jouw vloer, hangt af van tal van factoren.  We zoeken dit graag samen met jou uit!

Tip 4:  Stel je verwarming goed in

Tegenwoordig hebben we bijna allemaal een thermostaat klok. Vaak kan je hiermee een dagprogramma vooraf installeren, slim want zo bespaar je veel energie. Je kan niet vergeten om de verwarming nachts uit te zetten en al je wakker wordt kan het beneden al erg aangenaam zijn.
Wij adviseren om de kachel wanneer je thuis bent op 19 graden te zetten,
Wanneer je een dagje niet thuis bent, stel de verwarming handmatig op 15 graden in.
Hiermee blijft de kou uit je huis maar zal de ketel niet snel aanslaan.  Met deze methode kan je al snel 140euro per jaar besparen.

Tip 5: Laat je goed informeren

Als je bovenstaande tips hebt opgevolgd en op zoek bent naar nog meer duurzame oplossingen, denken we graag met je mee. Naast de 4 bovenstaande tips zijn er ontelbare mogelijkheden. Het vervangen van enkel glas naar HR++ of , het  plaatsen van spouwmuur isolatie en of het dakisolatie lijken vaak kostbare oplossingen maar we kunnen garanderen dat deze investeringen snel terugverdiend zijn.
Het verhoogt op korte termijn het wooncomfort en zorgt dat je zonder zorgen geniet van een heerlijk warm huis. Zet u de koffie klaar, dan kijken we er samen naar…..

Datum

02 december 2022

Auteur

Pieter Brantjes

Benieuwd wat we voor jouw kunnen doen?

Delen via

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email